Monday, January 10, 2011

Reconsider Car Seat

Dulu saya pernah post entry tentang baby travelling needs. I was planning to buy Sweet Cherry SCR7 Carrier Carseat since ia boleh pakai dengan Sweet Cherry SCR5 Stroller.


Sweet Cherry SCR7 Carrier Carseat in Sweet Cherry SCR5 Stroller. Credits

Stroller tu dah dibeli tapi saya reconsider since car seat tu boleh pakai sampai berat baby 13kg je iaitu lebih kurang umur 1 tahun.

Kalau boleh nak cari yang boleh pakai walaupun lil Zahin umur lebih setahun. Sebab kami memang selalu travel jauh iaitu dari Kerteh-Besut dan Kerteh-Bangi yang ambil masa 3-5 jam.

Bila saya survey online, saya jumpa car seat ni:


Sweet Cherry CS800 Eternal Carseat. Credits

Saya rasa car seat ni okay sebab boleh pakai from newborn until 18kg, lebih kurang umur 4 tahun. And dia ada head support. Harga pulak affordable iaitu RM439 kat sini dan RM379 kat sini. Kalau cari kat Jusco harga around tu lah kot :D

Ada tak sesiapa yang ada experience dengan car seat ni? Ke anak korang pakai car seat apa ye? Share lah ek :) Thanks!