Thursday, September 02, 2010

Pusat Terkeluar

Entri kali ini berkisar tentang pusat. Ya, pusat yang kat tengah perut saya dan kamu tu. Hehe.

Kebanyakan kita mempunyai pusat yang terkedalam atau "innie" navel. Cuba check pusat anda sekarang. Hehe.

Ok, kalau dah check, bagus. Semua ada pusat yer? Kalau takde pusat maksudnya kamu geng Kyle XY :P

Pada yang tak tahu, pregnancy boleh menyebabkan pusat anda itu terkeluar (stick out) atau "outie" navel macam ini:


atau yang lebih extreme, macam ini


Berdasarkan pembacaan saya, biasanya ketika 5 months pregnant dah boleh jadi pusat macam ni. Anda fikir ianya nampak buruk? Cuba fikir positif. Bila ianya terkeluar, bolehlah kita bersihkan kekotoran kat pusat tu kan? Hehe.

Tapi jangan risau, lepas deliver nanti ianya akan kembali ke asal. Sementara tu, sila 'memakainya' dengan bangga sebagai salah satu 'badge of honor' :)

Tak semua orang dapat "outie" navel ni ketika pregnant. Kalau yang tak jadi macam ni lagi, jangan risau! Sebab saya punya pun sampai sekarang, 8.5 months pregnant pun pusat masih flat lagi :P


Pusat saya masih flat lagi pada minggu ke-34 kandungan :)

"Innie"
ke "outie" ke, just enjoy your pregnancy! :)

Sekian~