Sunday, September 19, 2010

Berpisah Sementara & Bilik Baby

Raya ke-4, malam tu Encik Gajah dah bertolak ke Kerteh sebab hari Selasa & Rabu dia kena kerja dah. Hari Khamis cuti 1 Malaysia, dia balik Bangi sebab hari Sabtu tu sebab mentua saya buat open house. Takpe, kasi can suami beraya dengan parents dia pulak kan :)

Dah lama tak tidur sorang. Terpaksa lah membiasakan diri. Susah jugak, tidur pun bukak lampu. Sebab saya penakut haha.

Lepas tu takde orang nak urut saya sebelum tidur. Terpaksa mintak khidmat adik-adik. Tapi semalam semua adik-adik dah balik hostel. Yang tinggal yang kecik-kecik je, sorang nak UPSR, sorang lagi baru darjah 4. Takde tukang urut persendirian dah.

Bilik Baby

Esoknya saya kemas-kemas bilik. Masukkan baju-baju saya dalam almari. Lepas tu rearrange sikit susunan perabot dalam bilik kasi luas sebab barang baby makan space bilik tu. Katil dah rapatkan ke dinding sebab lebih mesra baby :D




Sebenarnya bukanlah bilik baby sepenuhnya. Ianya ialah bilik baby dan Ummi & Abi baby! Hehe.

Sekarang dah lega. Dah boleh beranak. Hehe.