Wednesday, August 25, 2010

Raya Aidilfitri Tahun Ini

Sekejap je dah hari ke-15 berpuasa, kan? Alhamdulillah xde lobang lagi setakat ni. Hehe.

Kawan-kawan dah decide nak raya belah mana tahun ni? Kampung sendiri or kampung husband? Hehe. Ni ialah soalan yang penting ok. Especially yang first time raya dengan husband macam saya :D

Actually takdelah first time saya beraya dengan husband, since last year punya Aidiladha saya dah merasa beraya dengan Encik Gajah dah pun. Tapi raya Aidiladha dengan raya Aidilfitri tak sama! Sebab raya Aidilfitri mestilah lagi meriah :) Walaupun orang selalu cakap yang kat Pantai Timur, raya Aidiladha lagi meriah kan. Hehe.


Raya Aidiladha 2009 :)

Initially, kami plan tahun lepas punya Aidiladha raya kat kampung saya, lepas tu raya Aidilfitri tahun ni raya kat kampung Encik Gajah pulak. Sebabnya saya nak dahulukan Encik Gajah, supaya raya yang besar macam Aidilfitri ni beraya di belah dia lah.

Tetapi tup-tup saya pregnant, dan due date sangatlah dekat dengan raya Aidilfitri tahun ni. Masa raya tu saya dah 35th week. So terpaksalah menukar plan tadi. Jadinya tahun ni raya memihak kepada saya lagi lah. Hihi.


Yatta!! Credits

Apa yang lagi best ialah, raya tahun ni saya bakal raya selama sebulan kat kampung! Sebab once dah balik Besut nanti, terus standby kat sana sampai la baby keluar dan habis pantang :D Waa lama betul lepak kat kampung!

Saya rasa sejak saya Form 1 sampai la sekarang saya tak pernah lagi lepak kat kampung lama-lama sebab duk asrama sampai Form 5. Lepas SPM pun tak dapat lepak lama sebab rezeki dapat masuk awal tahun ke universiti. Lepas grad pulak, duk rumah seminggu lepastu dah start keje. Bila dah start keje tu, lagi lah susah nak cuti lama-lama kan!

Now saya dah bergelar suri rumah, bolehlah saya lepak kat kampung lama-lama. Tu pun ada valid reason la kan. Takkan nak tinggal husband saje-saje je :P

Tapi sedih dan kesian bila fikirkan Encik Gajah kena duduk Kerteh sorang-sorang nanti. Dahlah siap janji nak balik Besut tengok saya every weekend sampai saya deliver. Hopefully cepatlah baby keluar after 36th week tu so that Encik Gajah tak keseorangan lama-lama dan kami pun dapat jumpa si kecik ni cepat :)


Terima kasih Encik Gajah! Sabar ek, nanti kita raya Aidiladha tahun ni ngan baby kat Bangi yer :) Amin~