Saturday, August 28, 2010

Perut Memulas

Salam dan Selamat Hari Sabtu :)

Sekarang saya kat rumah parents Encik Gajah di Bangi. Kul 7 pagi semalam bertolak dari Kerteh, kul 11 pagi sampai Bangi dengan selamat, Alhamdulillah~

So semalam first time berbuka dengan family Encik Gajah sebagai seoarang menantu. Sebab masa belum kawin selalu je berbuka dengan family dia walaupun dengan ketiadaan Encik Gajah hehe.

Dapat la saya makan Kari Ayam & sayur goreng masakan Mak Encik Gajah. Kari Ayam tu Encik Gajah la yang request. Dah lama tak makan kari la tuh hehe. Ayah Encik Gajah pulak masak Ikan Kerapu Merah Stim :) Air pulak ialah air tembikai blend yang Encik Gajah buat. Encik Gajah memang terer bab buat air hihi.

Petang tu sebelum pergi Bazaar Ramadhan, Ayah Encik Gajah tanya saya nak pesan kuih apa, saya cakap nak kuih Tepung Pelita :D So dapat la makan Tepung Pelita made in Bangi semalam. Hehe. Selain kuih tu, Ayah Encik Gajah beli jugak Murtabak dan Roti John.

Perut Memulas

Malam tu dalam kul 10 malam, perut saya start memulas. Sakit yang amat sangat sampai terfikir macam mana lah rasa sakit nak beranak nanti :( Menitik jugak la air mata menahan sakit. Tapi saya masuk tandas 2 kali je. Last sakit perut kul 1 pagi kot. Alhamdulillah tak lama.

Tapi bila sakit perut masa pregnant ni adelah sedikit tensen sebab takleh tekan kat perut untuk menahan sakit. Minyak panas pun takleh letak kat perut. So letak kat betis dan tapak kaki je.

Penyebab

Saya perasan orang lain kat rumah ni takde pun sakit perut macam saya. So saya fikir balik apa yang saya makan, diorang tak makan. Baru saya teringat yang saya sorang je makan kuah murtabak yang warna pink tuh sebab diorang memang tak makan murtabak dengan kuah.


Murtabak & kuah pink. Credits

Nasib saya makan 1 keping kecik je murtabak tu. Tu pun dah sakit perut gila-gila. Huuu. Pasni saya tak makan dah kot murtabak dengan kuah dia. Makan murtabak aje :(