Monday, April 19, 2010

Baby Bump at 15 Weeks

Alhamdulillah, hari ini usia baby dalam kandungan sudah 15 minggu :)

Ini gambar kebuncetan malam semalam:


Wahh nampak cam besar kan kalau pegang perut macam ni? Hehe. Padahal orang yang nak tengok sangat perut saya ni (kalau pakai proper) mesti kuciwa sebab nampak macam tak pregnant pun :D


15-week fetus
Source: www.i-am-pregnant.com


Dan saiznya lebih kurang buah oren ni :D
Source: www.the-bump.com

Lebih kurang macam ni lah keadaan baby saya kat dalam perut ni agaknya :D

Sejak last week sampai sekarang saya ada rasa kadang-kadang macam sakit kat ari-ari tapi tak macam period pain. Dia macam memulas kot, saya pun tak reti nak describe macam mana. Tapi sekejap-sekejap je rasa tu datang dan takdelah kerap mana pun.

Tapi kalau rasa tu datang, saya selalu bayangkan baby tengah gerak-gerak pusing-pusing bergimnastik hehe :D Sebab masa baby 12 weeks haritu saya scan baby, dia sangatlah aktif pusing sana pusing sini sampai susah nak ambil gambar. Ikut genetik siapa lah agaknya :P Next entry saya letak gambar scan tu k :)

Bye for now :)