Saturday, June 20, 2009

Lagi 3 Minggu

*sila refer wedding countdown :P

Lagi 3 minggu bolehlah aku setelkan dokumen-dokumen ini:

1. Surat kebenaran untuk bernikah (wali kene sign depan jurunikah)
2. Pengesahan kesihatan (ujian percuma HIV)
3. Copy of I/C
4. Surat pengesahan permastautin dari Kariah
5. Surat nikah parents

Perkara-perkara di atas hendaklah dibuat seawal-awalnya 3 bulan sebelum bernikah.

Syarat bermastautin ialah 3 bulan ke atas atau 6 bulan ke atas. Jadi aku kene ambil kat Selangor dan sahkan dengan Kariah bahawa aku dah duduk Selangor lebih dari 3 bulan.


Perkara di atas ialah yang tertulis dalam buku nota masa Kursus Pra-Perkahwinan yang aku hadiri pada bulan April tahun lepas :D

Nanti nak kene tanya balik kot bestfriend aku yang baru kawen last 2 weeks untuk kompem dari yang dah mengalami. Mana lah tau ade yang tertinggal nanti ke kan. Bukannya fokus sangat pun masa kursus kahwin tu haha :P

Ehem. Ramai Ada yang request nak tengok kad kahwinku. Hehe. Nanti kalau dah tiba masanya untuk menjemput kawan-kawan ke majlis perkahwinanku, akan ku tempek besar-besar kat sini k hihi. Kalau korang tak mintak pun aku tempek gak haha :P Tungggu~~ ^^