Tuesday, February 17, 2009

Konflik Dalam Diri

Dua-tiga hari ni perasaan tak best selalu datang.

Ini yang ada dalam kepala aku sekarang:

1. Datang keje tapi takde keje. Tapi kene datang gak tunjuk muka.
2. Encik Gajah sangat busy dengan kerja. Selalu bad mood dan tak sempat nak bercerita apatah lagi bermanja-manja. Aku rasa terbiar.
3. Nak tukar keje tapi takde yang nak amik aku keje.
4. Rasa nak keje part-time kat 7e utk tambah pendapatan.
5. Kes semalam.
6. Patut dapat bonus bulan lepas tapi kena hold dulu sebab kampeni tengah dalam masalah. Ingatkan boleh guna duit tu untuk beli perabot dalam bilik pengantin nanti tapi sekarang hanya tinggal angan-angan.
7. Tadi ade orang brag ngan aku bende yang tak sepatutnya dia brag about. Menyampah.
8. Kadang-kadang terfikir apa tujuan aku hidup? Tiap-tiap hari buat benda sama, lalui perkara yang sama diulang-ulang setiap hari.
9. Aku dah fikir. Aku dah ada cita-cita baru. Kalau aku mati pun, aku nak mati lepas lahirkan anak.
10. First week of March aku akan buat full checkup. What if daripada situ aku dapat tahu yang aku akan hidup 6 bulan je lagi?